PRZYPRAWY I PRZEKĄSKI

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

Show sidebar
Close

BIO OCET JABŁKOWY Z PĄKAMI SOSNY I PYŁKIEM PSZCZELIM

14,00 

Ocet ziołowy jest fenomenalnym „naturalnym suplementem” i  źródłem ponad 20 związków mineralnych i pierwiastków śladowych oraz kwasów: octowego, mlekowego, cytrynowego i propionowego, enzymów i aminokwasów.

Ocet zawiera miedź, magnez, siarkę, krzem, witaminy A, B1, B2, B6, C, E, P oraz beta-karoten.

Wzmacnia naturalne procesy odpornościowe organizmu.

Close

KURKUMA ORGANICZNA

16,00 

Kurkuma – przyprawa o złocistym kolorze, lekko gorzkim smaku i wyrazistym zapachu. Używana do dań z curry. Jest to skuteczny środek do pielęgnacji skóry, a jeśli jest stosowany wewnętrznie w szczególności wspierać będzie blask i piękno.

Close

BERTRAM KORZEŃ MIELONY

18,00 

Bertram rzymski jest rośliną leczniczą występującą na obszarach śródziemnomorskich, podobną do rumianku, ale bardzo ostrą w smaku. Roślina jest jedną z najważniejszych przypraw w diecie św. Hildegardy.
Należy codziennie ją dodawać do jedzenia jako przyprawę.

Close

BIO CZEKOLADA GORZKA 100% KAKAO

10,30 

Czekolada 100% kakao to unikat wśród czekolad.

Jest intensywna i mocna z dodatkiem wanilii. Nie zawiera cukru.

Rozkoszuj się prostym i zdrowym składem słodkości:)

Close

ENERGIA DO KAWY

8,50 

Energia do kawy dodana do Twojej ulubionej kawy z samego rana, zapewnia pozytywnego kopa na resztę dnia. Zaparz kawę taką jak lubisz np. ze szczyptą kardamonu, a na koniec dodaj łyżeczkę Energii do kawy. Co ważne – nie wypłukuje z organizmu tak potrzebnych minerałów. Twój układ pokarmowy Ci podziękuje, bo taka kawa jest lżejsza, przyspiesza metabolizm i smakuje bosko!

Close

ORGANICZNA PASTA GARAM MASALA

12,50 

Organiczna Pasta Garam Masala to północno – indyjska pasta curry z ognistych przypraw, pomidorów i ghee. Idealna do mięsnych potraw.

Close

AJOWAN – KMINEK KOPTYJSKI

12,00 

Popularna przyprawa w kuchni arabskiej i indyjskiej stosunkowo mało znana w Polsce. Charakteryzuje się silnym ostrym aromatem z nutą korzenną. Zdecydowanie odświeżający smak przypomina połączenie kminku, tymianku i mięty.
Poleca się dodawanie ajowanu do ciężkostrawnych potraw, mięs, do warzyw bogatych w skrobię, takich jak: ziemniaki, do roślin strączkowych (grochu, soczewicy, fasoli, fasoli mung, cieciorki, dalu i innych).

Close

LIŚCIE CURRY BIO

9,00 

Niezbędna przyprawa do dań kuchni wschodniej. Idealna do potraw mlecznych, mięs i sosów.
Liście curry uprawiane są w całych Indiach. Od wieków używa się ich do przyprawiania dań curry, czatnejów, warzyw i napojów.

Close

ASAFETYDA BIO

8,00 

Asafetyda to niedłączny element kuchni indyjskiej. Odrobina asafetydy sprawi, że potrawa nabędzie wyrafinowanego smaku! Pomaga przy problemach z układem pokarmowym.

Close

GALANGAL ORGANICZNY

19,90 

Galangal był znany wśród starożytnych Indusów, na Zachodzie stał się popularny w czasach średniowiecza. W swojej ojczyźnie Azji Południowo-Wschodniej, jest często wykorzystywany do bulionów, zup, dań curry i kokosa.

Galangal jest łagodniejszy niż imbir, ale bardziej aromatyczny. Jego pobudzające i tonizujące właściwości cenione są przez Arabów.